免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

53日
個鬧鍾壞左 10點半先起身
另外今日因為傾project 而發脾氣
主要因為唔夠精神而無耐性
我諗要抽時間做下運動

54日
60下固腎功
跑步+散步1個鍾

55日
50下固腎功
可能因為跑步時間太長導致今日遺精

56日
又遺精了 我諗係頻遺傷左腎氣

58日
散步1個鍾
50下固腎功
我決定今日開始每日都要做10-50下固腎功
每星期用3日散步半個鍾or以上
如果狀態好可改為跑步另外要9點起身,培養早睡早起

72日
呢幾個星期好忙 所以過咁耐先返返黎
無咩想講 純粹想寫d 野

75日
100下固腎功
散步半個鍾
琴晚2點左右訓左 比平時3點訓有進步
我打算之後狀態好果陣做50-100下固腎功
唔好既時候做10-50下
76日
今日7點起左身 但因為揾唔到野做所以訓返
所以下次起身我會做
1.固腎功
2.出去食早餐+睇書
3.温書
4.散步
5.打機(如果真係無野可以做)
我諗都夠我去到晏晝
另外今日好猛太陽
搞到全日都無晒動力做野 有半個晏晝係屋企hea
我諗我今日開始要健康d

巴打, 想問下你做固腎功係點樣計下數? 拉一下起身為之一次? 因為飛翔版好似只係抽起少少又落番去. 其實唔係好明點樣計為之一下, 想請教一下.

巴打, 想問下你做固腎功係點樣計下數? 拉一下起身為之一次? 因為飛翔版好似只係抽起少少又落番去. 其實唔係 ...
退避三舍 發表於 2016-10-27 22:39

我都係跟返戒為良藥講個計法去做,揾到大腿後個拉緊感覺 每次拉緊當一下

佢話:堅決把這個動作做到位,所謂做到位並不是完全按功法要求去做,而是找感覺,感覺對了才是最重要的,做這個動作時要感覺到大腿後側的韌帶好像橡皮筋一樣拉緊、拉直,拉長,找到這個感覺後,要不斷強化這個感覺,這樣就好比在給精關上螺絲加固

77日
50下固腎功
12點起身
78日50下固腎功
2點起身
連續2日夜訓同遲起
今日開始9點後唔可以玩手機,電腦

79日
100 下固腎功
散步半個鍾
12點起身 琴晚3點訓
今日遺精了 但睇黎相隔比之前耐

渣油!!!!!
遠離打丁呢個深淵,做番個真正男人!

80日
50下固腎功
7點起 琴晚2點訓
我發現自己原來有神衰問題 有一種不真實既感覺
同埋視力都好差 有後天弱視 要透過早睡早起調理肝腎先好得返
但我早睡早起已經失敗左好多次
所以依加我要堅持早起 同埋 每日做固腎功 得閒散下步

81日
50下固腎功
4點訓 10點半起
今日開始10點就要訓上床 唔理訓唔訓得著 11點訓唔到再起返身
聽日要9點起身
另外,睇到篇文話拍膽經對睡眠有幫助 ,
聽日開始起身要拍膽經3-5分鐘

82日
20下固腎功
2點訓 9點起 ,但食完野唔小心再訓 訓到12點
結果無拍到膽經
聽日照舊要9點起 而且唔可以再訓

83日
20下固腎功
做固腎功果陣小腿個位有D拉住既感覺 因為驚拉傷所以唔做咁多下
今日8點起身 無再返訓
希望聽日KEEP 住

84日
50下固腎功
今日因為遺精後太攰,所以1點先起身
我諗係因為琴晚飲左2包檸茶同埋食左個炒麵王先訓,傷左腎氣
下次訓之前都係避免食咁多零食
聽日要重新振作 9點要起到身

86日20下固腎功
拍膽經5分鍾
連續2日10點半先起
因為成日唔小心返訓
所以決定7點後醒左就要即刻起身 唔可以再訓聽日要繼續9點起身
同埋我發現我10點左右就算好攰都訓唔到 差d 訓著 但因為小小野就勁快醒
希望快d 做到早睡早起

87日
50下固腎功
今日7點起左身
雖然今日唔係好精神 同埋望人果陣眼神好唔自然
但我相信一定會好返

加油呀師兄 離100日唔係好遠咋

88日
20下固腎功
又返訓到10點半了
睇黎我起身果下要有更強既意志力

89日
20下固腎功
因為遺精後太攰所以2點先起身
聽日照舊9點前起身我決定聽日開始要記錄埋訓覺既時間 睇下自己有無進步
同埋聽日起身 食完早餐 散完步可以再訓
因為太攰會用到肝火 反而夜晚仲難訓